Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, η υπηρεσία αιμοληψία κατ’ οίκον παρέχεται προς αποφυγή των μετακινήσεων, στο δικό σας οικείο περιβάλλον, γεγονός μεγάλης σημασίας ιδίως όταν αφορά παιδιά που φορτίζονται συναισθηματικά στο χώρο ενός ιατρείου.
Η υπηρεσία παρέχεται κατόπιν συνεννόησης για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό μας κέντρο είτε μέσω online ραντεβού. Επίσης, προηγείται ενημέρωση εντός του 24ώρου πριν την ημερομηνία της εξέτασης για την σωστή προετοιμασία του ασθενή (όταν αφορά πρωινή αιμοληψία ο ασθενής πρέπει να είναι νηστικός).
Η εξέταση πραγματοποιείται από έμπειρους αιμολήπτες και χρησιμοποιείται αυστηρό σύστημα διαχείρισης τόσο κατά τη συλλογή, όσο και κατά την αποθήκευση και μεταφορά των δειγμάτων προς το μικροβιολογικό εργαστήριο, μέσω της χρήσης ειδικών φιαλιδίων και φορητών θαλάμων ψύξης.
Η αιμοληψία στο σπίτι, απευθύνεται σε άτομα που:
• Παρουσιάζουν αδυναμία μετακίνησης
• Παρουσιάζουν αυξημένη ένταση κατά την αιμοληψία (γίνεται η αιμοληψία σε κατάκλιση)
• Έχουν δύσκολες φλέβες (σε αυτή την περίπτωση το οικείο περιβάλλον λειτουργεί ως χαλαρωτικός παράγοντας διευκολύνοντας την αιμοληψία)
• Απαιτείται αξιολόγηση της πίεσης πριν ο εξεταζόμενος σηκωθεί από το κρεβάτι
• Όταν η εξέταση αφορά την μέτρηση ορμονών του στρες, κατά την οποία συνιστάται η παραμονή του εξεταζόμενου στο οικείο του περιβάλλον
• Όταν η αιμοληψία πρέπει να πραγματοποιηθεί ώρες κατά τις οποίες τα μικροβιολογικά αιματολογικά εργαστήρια είναι κλειστό
Η παράδοση των αποτελεσμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί στον χώρο σας εφόσον ζητηθεί, είτε μέσω ηλεκτρονικής αποστολής στον ιατρό σας.
Με την προσκόμιση παραπεμπτικού από τον γιατρό σας πληρώνετε μόνο τη συμμετοχή του ασφαλισμένου για την εκάστοτε εξέταση. (Οι τιμές των εξετάσεων διαφέρουν ανά μικροβιολογικό εργαστήριο. Για την εγκυρότερη ενημέρωση σας, προτείνεται η επικοινωνία με το μικροβιολογικό εργαστήριο που θα αναλάβει τις εξετάσεις προκειμένου να μάθετε το ακριβές κόστος της εξέτασής που σας ενδιαφέρει.)

Έχετε ερωτήσεις; Είμαστε εδώ για εσάς